Střední průmyslová škola zeměměřická, Praha 9

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Anonymní student – 25.1.2024 17:12

Škola která se může zdát oborově zajímavá a do budoucnosti užitečná. Bohužel její vybavení ani učitelé vám nedovolí si každý den po škole odnést nějaké dobré zkušenosti. Většina učitelů má ego až na strop a pokud s nimi nebudete souhlasit v jakékoli maličkosti, jste odepsaní. Přijde mi, jako kdyby učitelé soutěžili o to, kdo rozdá více pětek nebo o to kdo nechá propadnout více žáků. Nehledě na celkový přístup k žákům, pokud má žák nějaký problém s učitelem, automaticky je potrestán žák (i v případě že například učitel se nevhodně vyjadřuje k žákovi, nepřiměřeně ho hodnotí či ho dokonce fyzicky napadne), ve všech těchto případech je vždy učitel jako ten, co za nic nemůže a na schůzce s panem ředitelem vám je oznámeno že za to můžete vy a je vám uděleno kázeňské opatření. Je tu i pár dobrých, spravedlivých a přátelských učitelů, bohužel jejich počet je velmi malý. Tuhle školu nedoporučuji a znovu bych na ní rozhodně nešel.

Kontakt na školu

Adresa: Pod Táborem 300
Praha 9
www: http://www.spszem.cz

Komentáře 1 - 9 z 9

Anonymní student – 25.1.2024 17:12 reagovat strom

Škola která se může zdát oborově zajímavá a do budoucnosti užitečná. Bohužel její vybavení ani učitelé vám nedovolí si každý den po škole odnést nějaké dobré zkušenosti. Většina učitelů má ego až na strop a pokud s nimi nebudete souhlasit v jakékoli maličkosti, jste odepsaní. Přijde mi, jako kdyby učitelé soutěžili o to, kdo rozdá více pětek nebo o to kdo nechá propadnout více žáků. Nehledě na celkový přístup k žákům, pokud má žák nějaký problém s učitelem, automaticky je potrestán žák (i v případě že například učitel se nevhodně vyjadřuje k žákovi, nepřiměřeně ho hodnotí či ho dokonce fyzicky napadne), ve všech těchto případech je vždy učitel jako ten, co za nic nemůže a na schůzce s panem ředitelem vám je oznámeno že za to můžete vy a je vám uděleno kázeňské opatření. Je tu i pár dobrých, spravedlivých a přátelských učitelů, bohužel jejich počet je velmi malý. Tuhle školu nedoporučuji a znovu bych na ní rozhodně nešel.

Veronika – 15.5.2018 15:30 reagovat strom

Můj bratr na téhle škole studoval před deseti lety. Dodnes říká, že to byla jeho nejblbější volba a má na školu samé špatné vzpomínky, i když se na studium velmi těšil a tak trochu věděl, do čeho jde. Bohužel, učitelé jeden arogant vedle druhého, vč. ředitele, všudypřítomná atmosféra strachu, vyhrožování, neúcta ke studentům, špatná jazyková průprava, zastaralé metody. Vůbec nejdou s dobou, bazírují na nesmyslech, které dnes nemají žádný význam a v praxi studenti pracují už v jiných podmínkách, než co učí na škole!! Možnosti zaměstnání taky katastrofa nebo za mrzký peníz. Bratr po maturitě během roku pochopil, jak je s touhle školou totálně mimo a změnil obor, kde má dvojnásobné peníze za to samé množství práce. Bohužel, učitelský sbor se od té doby téměř nezměnil. Vybavení školy taky ne (pokud nepočítám interaktivní tabule nebo větší množství PC, nebo nové "moderní" osobní skříňky v šatně nebo posilovna? - k čemu je to proboha studentům dobré??). Ani se nedivíme, že škola usilovně shání studenty a slibuje hory-doly i s horákama. Jestli sem chcete dát studovat své dítě, nedoporučuju!

HaFriLe – 6.3.2017 23:20 reagovat strom

Tuto školu mohu zhodnotit z různých pohledů. V osmdesátých letech jako student, následně jako absolvent a v současné době jako účastník školního dění . Dříve to byla škola, na kterou bylo těžké se dostat. Po čtyřech letech studia byl člověk připraven jak do praxe, tak se mohl dále vzdělávat na vysoké škole. V současné době se zájem o studium geodézie zmenšil, i když se všichni snaží školu a studijní obor propagovat. Ve škole se obměnil učitelský sbor - nastoupili mladí kantoři, kteří do výuky vnesli "modernizaci" jak v přístupu učitel - student, tak i ve vybavení - zajištění přístrojové techniky (s totálními stanicemi už měří studenti od 1. ročníku, přístroje GNSS se využívají ve 3. ročníku v učebních praxích, školním dronem získávají studenti 4. ročníku data pro práce v geografických informačních systémech). Moderní je i počítačové vybavení. Každý student sedí u svého PC (výuka v programech Groma, Geus, MicroStation, Kokeš, MISYS, ArcGIS, Ocad atd.). Souvislé praxe jsou samozřejmostí v každém ročníku, což pomáhá se prakticky seznámit s prací geodetů. Letošní novinkou jsou odborné praxe 3. ročníku přímo v geodetických firmách a na pracovištích KÚ. Prostředí školy je díky citlivému a otevřenému přístupu učitelů i vedení školy přátelské (až rodinné). V současné době se na školu obrací mnoho státních i soukromých firem s žádostmi o absolventy. Doba se pro studenty - zeměměřiče mění k lepšímu - po odborné i všeobecné stránce jsou vyučujícími odpovědně (a mnohdy až nadstandardně) připravováni. Ale jaký zaujmout postoj ke zvolenému studiu na zeměměřické průmyslovce si musí každý student vytyčit sám. Zeměměřiči byli, jsou a i nadále budou potřební. Samo se totiž nic nezměří.

Anonym – 19.3.2015 20:53 reagovat strom

Ja touhle skolou prosel na konci devadesatych let. Tenkrat mela hezky naslapnuto a to co jsme se slozite ucili zacinalo prechazet do pocitacu. Tenkrat byla nove skola vybavena vsim moznym, taze to slo. Ucitele byli psycho az na par vyjimek zoufalcivybijejici frustraci na studentech. Vyuka jazyku tezce podprumer. Hezky vzpominky na telocvikare Karneho. Jinak obor se hodne zmenil a bez VS je geodet takovej lepsi delnik na stavbe za bidny peniz. Skola mi ukazala jak tvrdy chleba muze byt a vazim si oboru kam jsem se pracne presunul. Oproti spoluzakum vydelavam 2x tolik. Samozrejme existuji vyjimky kluku co se podarilo udelat firmu, ale tech je minimum.

Kipling – 26.12.2014 22:10 reagovat strom

Z vlastní zkušenosti musím říct, že tahle škola je děs. Jsem absolvent, i když už to je nějaký pátek, ale špatné vzpomínky ještě úplně nevybledly:-) škola je to úplně na ..., nemohl jsem sehnat práci v oboru za rozumné peníze a na to, abych začal dělat sám na sebe jsem neměl prostředky. Počáteční náklady jsou šíleně - totálka, PC program a další a to nemluvím o tom, že vždycky potřebujete nějakého ing., který vám bude potvrzovat GP. Takže jsem změnil obor, dělám v automobilovém průmyslu a je mi mnohem líp. škoda, že jsem to nevěděl dřív, mohl jsem se vykašlat na geodézii a věnovat jazykům, které bych využil víc, než naprosto zbytečné výpočty rajonu a další \"nezbytnosti\". Na téhle škole se naučíte složitě počítat věci, které vám za pár sekund vypočítá program (opravdu bazírují na blbostech), ale o skutečnosti, že nenajdete uplatnění v oboru vám už nikdo neřekne. Nedoporučuji, vyberte si raději perspektivnější obor.

Anonym – 26.11.2014 14:00 reagovat strom

Moje zkušenost je rovněž negativní. Mám pocit, že tato škola ustrnula někde v 60.-70. letech minulého století - je jedno jestli si za to doplníte povýšené a nepřátelské chování pedagogů, bez zájmu a studenty a výuku, nemoderní způsob výuky, hrozné vybavení počítačových učeben a ještě horší technické vybavení (přesto že se na stránkách chlubí, jak je moderní - pokud je, student s ním do styku rozhodně nepřijde). Je pravda, že je to státní škola a obor velmi specifický, nicméně tato škola, rozhodně nesplňuje téměř nic z toho, co deklaruje na svých stránkách. Výuka ani způsob vedení vůbec nereaguje na současné potřeby a neodpovídá současným standardům. Pokud nebude Vaše dítě chtít studovat geodézii na VŠ(což v 15 může s určitostí říct málokdo), tak studium na této škole NEDOPORUČUJI (a i pokud by se chtělo oboru věnovat celoživotně, velmi bych vážila výběr této školy).Tato škola je skanzen výuky. Syn si školu vybral sám, poté co navštívil nějakou akci, kde se škola prezentovala (velmi pozitivně, přátelsky a moderně, na rozdíl od skutečnosti, ale to jsme zjistili až v průběhu studia) - beru jako osobní selhání, že jsem mu výběr nerozmluvila. Maturita nás teprve čeká (proto raději anonymně), ale už teď vidím, že to byly naprosto zbytečné 4 roky života. Navíc specifičnost oboru mu do jisté míry zavírá dveře v dalších oblastech - chybí mu naprosto takový ten všeobecný přehled a o úrovni znalosti cizího jazyka ani nemluvím. Jako rodič velmi lituji, že jsem nebyla důslednější. Toto je pohled jednoho rodiče, který chtěl pro své dítě to nejlepší, bohužel jsem naletěla na hezká slova na webových stránkách. Třeba toto hodnocení někomu pomůže se rozhodnout.

Anonym – 26.4.2012 12:15 reagovat strom

Pokud chcete odmaturovat, nechoďte na tuto školu!! Kdo už bohužel na tuto školu vstoupil- prchejte dokud to jde, jinak se ti může stát, že neodmaturuješ. Teď si někdo říká, mě se to netýká, nejsem blbec, taky jsem si to myslel a krutě jsem se mýlil.

Anonym – 26.4.2012 11:23 reagovat strom

Nejhorší škola s jakou jsem se kdy setkala!!!!!!!!!!! Apeluji na rodiče, nedávejte své dítě na tuto školu, já toho stále lituji. Profesorům na studentech vůbec nezáleží. A ředitel? Máte pocit, že jste se vrátili do hluboké minulosti. Pozor, škole nezáleží na maturitě studentů!!!!!!!!!!!!

Anonym – 22.4.2008 13:56 reagovat strom

Kdo by plánoval jít na tuhle školu, ať si to rychle rozmyslí a zorientuje se jinam. Učitelský sbor je jeden horší kantor než druhej až na pár vyjímek jsou to arogantní lidé. Nejhorší je ředitel, který svým způsobem tu školu vede v duchu vyvolávání strachu u učitelů a ti pak na žácích.

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis