KLASICKÉ GYMNÁZIUM MODŘANY s.r.o., Praha 4

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Anonym – 20.7.2016 00:27

Vy pochvalujete angličtinu?? Ředitelka letos vyhodila profesora angličtiny, ten zavedl studijní program s deseti hodinami týdně. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.. O těhotných profesorkách jsem několik let neslyšela.. :-) Co se týče přírodovědných předmětů, je to bída!!

Kontakt na školu

Adresa: Rakovského 3136/II
143 00 Praha 4
www: http://www.kgm.cz
e-mail: [email protected]
tel: +420 244 402 581

Komentáře 1 - 9 z 27

Majerka – 13.6.2023 09:37 reagovat strom

Mám na KGM dítě na šestiletém gymnáziu a ačkoliv jsou nějaká místra pro zlepšení, asi bych ho sem dala v pohodě znovu. Výuka: 8 hodin angličtiny týdně - sice 2 hodiny z toho nejsou moc kvalitní (učitel Kmoch je fakt tragický), tak vidím, že syn dělá opravdu velké pokroky jak v psané, tak mluvené formě. Takže v tomto za mě obrovská spokojenost. Němčina - dobrá úroveň výuky Matematika, chemie - i když nám měnili učitele, tak v obou případech je výuka opravdu na vysoké úrovni. Tempo spíš rychlejší, ale syn se doma vůbec nemusí učit (kromě na testy z chemie). Ve srovnání se dvěma dalšími gymply (Písnická a Vítězná pláň) cca 2 měsíce náskok. Český jazyk - vysoká úroveň. Líbí se mi detailnější zaměření na novodobější literaturu (19. a 20. století). To je opět rozdíl mezi Písnickou a GVP (tam měli skoro rok jen Bibli a Starověk). Fyzika, Biologie - slabší výuka. Zejména Biologie v podání učitelky Pamánkové je fakt špatná. Paní učitelka je teoretik bez hlubších znalostí. Ale nám to třeba moc nevadí. A třeba nám ji zase vymění. Zeměpis, dějepis - průměr Latina - jedna hodina týdně od prváku do třeťáku je super zejména pro studenty, kteří chtějí jít na medicínu, práva, atd. Tělocvik - to je celkem opruz, protože nemají tělocvičnu. Podzim/jaro jsou venku na hřišti u školy (někdy i v dešti), v zimě jezdí do Radotína (schází se až tam). Organizace: Mohla by být trochu lepší informovanost na delší období. Často se dozvíme, že příští týden je "něco". Líbil by se mi plán třeba na měsíc dopředu. Školní výlety - nevím proč, ale nemohou být přes noc. Na druhou stranu, škola organizuje zájezdy do Anglie, na Rhodos, lyžování, atd. Ale to je vždy jen pro vybrané ročníky. Ostatní gymply mají výlety na 2-5 dní, což mi přijde pro studenty super. Tady na konci roku dělají jen jednodenní výlety bez přespávání. Jídlo - odporné. Nevaří přímo ve škole, takže při převozu přílohy opravdu hodně trpí a co vím, tak od syna ze třídy nechodí na obědy skoro nikdo. Ale mají i bufet, kde si mohou nějaké jídlo koupit (bagety, toasty, párek v rohlíku...). Neříkám, že škola nemá žádné mouchy, ale kvalita výuky mi přijde minimálně srovnatelná s ostatními gymnázii v okolí. V angličtině pak je úroveň rozhodně vyšší.

Petr Bareš – 31.8.2017 20:31 reagovat strom

Dobrý den, jsem studentem sedmého ročníku na KGM. Před 7 lety jsme se s rodiči rozmýšleli na jakou školu půjdu. Hlásil jsem se na Gymnázium Budějovická, Gymnázium Vyšehrad, KGM a Gymnázium Jana Keplera přijímačky jsem udělal na všechny jmenované školy. S rodiči jsme se rozhodovali jaká škola by byla nejvhodnější. Chtěli jsme zvolit školu takovou, aby jsem mohl nadále pokračovat v reprezentaci ČR v alpském lyžování a zároveň, aby mě škola správně připravila nejen na VŠ, ale do života celkově. Po 6 vystudovaný letech na KGM mohu s jistotou říci, že lepší volbu jsem zvolit nemohli. Já i rodiče jsem se školou velice spokojení, škola nám vychází vstříc ve sportu a kantoři v četně vedení jsou převážně velmi přátelští! Děkujeme! Typ pro studenty: Chovejte se slušně a kantoři vám budou nápomocni.

Ivana – 2.10.2016 17:11 reagovat strom

Dcera je na tomto gymnáziu velice spokojená. Ze ZŠ odcházela se samými jedničkami, je zvyklá se na výuku pravidelně připravovat a známky zadarmo určitě nemá. Z 5. třídy se nedostala na státní gymnázium Budějovická (za bratrem) a jsem moc ráda, že jsme zvolili tuto variantu a nezůstala na ZŠ. Od primy je ve třídě s rozšířenou výukou AJ a dělá obrovské pokroky. Zatím nenarazila na nepříjemného vyučujícího. Za mě mohu doporučit.

Anonym – 20.7.2016 00:27 reagovat strom

Vy pochvalujete angličtinu?? Ředitelka letos vyhodila profesora angličtiny, ten zavedl studijní program s deseti hodinami týdně. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.. O těhotných profesorkách jsem několik let neslyšela.. :-) Co se týče přírodovědných předmětů, je to bída!!

Marie – 3.7.2016 11:35 reagovat strom

Hodnotím školu jako velmi slabou. Ředitelka jsi dělá co chce, takový farizej. Učitele se pořád střídají, za rok 10. Nedoporučuji tuto školu nikomu.

Anonym – 29.5.2016 07:55 reagovat strom

Toto gymnazium hodnotím velmi kladně, srovnatelné s ostatními. Navíc nadstardantní výuka angličtiny a přístup ke studentům. Většina profesorů se snaží, aby se studenti látku opravdu naučili a známky se tady rozhodně nedávají zadarmo (jak si někteří myslí o soukromých školách). Tuto školu mohu jen doporučit.

Anonym – 11.5.2016 09:15 reagovat strom

Dobrý den, mám na této škole již druhé dítě a jsme velmi spokojeni. To, že se občas vystřídají vyučující, protože jdou na mateřskou dovolenou nebo se odstěhují , nám nepřipadá nic divného. Starší dcera, která zde studovala končí medicínu, syn je též spokojen.Výuka nagličtiny je posílena hodinovou dotací a jsme spokojeni, protože bude skládat ve škole FFCE Cambridge. Do sexty si udělá uznávanou zkoušku, která mu nahradí maturitu z angličtiny a poslední dva roky se může věnovat profilovým seminářům na VŠ. Ani cena neí nějak drastická 40 tis. za rok, když máte 10 hodin AJ, tak v kurzech berou 400 Kč, za hodinu 10 hodin by stálo 4000 za týden, každý si může dopočítat kolik by zaplatil za školní rok. Přeji škole mnoho dalších úspěchů a vedení školy , aby i nadále vydrželo!

Anonym – 21.12.2015 12:29 reagovat strom

Dobrý den paní Jano, syn chodí na KGM, jsme více méně spokojení. Nezlobte se, ale pokud pedagog neumí napsat správně česky ani jednoduchou větu, pak považuji rozhodnutí ředitelky za správné:)

Jana – 20.12.2015 14:35 reagovat strom

To gymnazium je katastrofa. Učitele se tam pořád mění, učila jsem tam rok, a hned mne ředitelka vyhodila. Dělá jsi co chce. Taková faleš. Děti nic neumí. Ted učím na státní škole, to se nedá porovnat. Je tam pořádek a řád. Nedoporučuji tuhle školu.

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis