Gymnázium Postupická

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Anonym – 22.12.2016 22:47

Máš pravdu, že tu jsou zdejší reakce hodně přehnané, nicméně ať je tahle škola stále sportovní nebo ne (efka asi před 2 roky skončily), kvůli tělocviku je skutečně třeba být aspoň do nějaké míry sportovní typ. Kdo nikdy nedržel florbalovou hokejku, asi bude mít problém. Prostě tělocvik vyššího levelu než na průměrné (ne sportovně zaměřené) základce. Profesoři jsou zde hodně různí, někteří přísní a obvykle z nich s pocitem, že látce musí každý kompletně rozumět, někteří se chovají ke studentům přátelsky a občas podrazí nohy, pár je v pohodě úplně a máte 1 v podstatě zadarmo, pokud na to vyloženě nekašlete, za to nic vás nenaučí, ale nemyslím si, že by se na jiných školách výrazně lišilo. Studenti jsou různí, s mnohými se dá normálně bavit, jiní si musí pořád něco dokazovat a honit ego, popřípadě dělat totální bordel ve třídě, to ale taky není žádná rarita. A učit se prostě musíte, přinejmenším si to dobře rozvrhnout, vyznamenání má průběžně asi desetina třídy a sem tam je nějaká pětka, ale většinou postoupí do vyššího ročníku. Toto není základka ani soukromá škola, je tu potřeba zájem o studium a píle a když se tu někomu nelíbí, může přestoupit jinam.

Kontakt na školu

Adresa: Postupická 3150
141 00 Praha 4
Spořilov
www: http://www.postupicka.cz/
e-mail: [email protected]
tel: 272 761 001

Komentáře 1 - 9 z 184

Co si myslím – 16.6.2020 09:45 reagovat strom

... A pokud spoléháte na to, že jste byli v mládí mimořádně nadaní či máte vysoké IQ - zapomeňte, tam to přijde úplně vniveč.

Co si myslím – 16.6.2020 03:23 reagovat strom

Už jsem nějakou dobu pryč, ale vážně! Lidi měli nostalgii ze sportovního zařízení školy a kolektiv se tmelil jen kolem toho a byl hodně elitářský. Pokud neumíte nějaký základní kolektivní sport, čekejte kudlu v zádech či rovnou čisté okřikování. A že by učení bylo lehké, jak by se čekalo, ne. Učitelé šli jen podle definic vedle na papíře, takže zapomenutí některých přídavných jmen okamžitě pořádně zamíchá se známkami z testů. I když ti, co umí nejlépe podlejzat a nedostanou moc sraček od spolužáků nazpátek, mohou napsat čtyři slova a mít plný počet bodů za otázku. Samozřejmě učitelé to brali jako gymnázium a velká část studentů jako sportovní ústav, tak má takový institut nějakou budoucnost??

Anonym – 25.6.2019 14:58 reagovat strom

Dobry den, ma nekdo zkusenost s pani ucitelkou Srbovou? Dekuji

Augustus – 11.10.2017 12:03 reagovat strom

Kdyby si profesoři tolik nevylévali své komplexy na studenty a nepřeceňovali své schopnosti, dále pokud by se většina školy nesnažila tvářit cool a dalo se s nimi bavit o něčem jiném než o sportu, chlastu a sexu, možná by to byla i skvělá škola

Anonym – 24.6.2017 14:16 reagovat strom

Samozřejmě jsem chtěl říct "co profesor(ka) neříkal(a) a nenachází se v učebnicích", moje chyba.

Anonym – 23.6.2017 04:10 reagovat strom

Neřešte známky a podobné hovadiny. Na lidi s lepšími známkami se tu dívá víceméně skrz prsty, minimálně za jejimi zády. Hodně lidí má nějakou čtyřku a jsou tu často nepříjemné spory mezi studenty a učiteli, které mohou vést i k přepadovce nebo zkoušení. Škola chce působit dojmem gymnázia i sportovní školy, ale víceméně selhává v obojím. Hodně pomůže mít nějaké mimoškolní vzdělání (nemusí být úřední), protože jinak je učení spíše ruskou ruletou s časem, pokud se tedy neučíte 2-3 předměty každý den a neusilujete o každopololetní vyznamenání. Ale i tak často najdete v testech něco, co profesor(ka) neříkal(a) a otázky jsou vymýšleny tak, že kromě jedné špatné otázky musíte mít špatně hned další. A pokud máte čtvrtinu testu špatně, nečekejte ani 2-. Jinak většina profesorů v hodinách stručně recituje, ale nevysvětlí, desítky souvislostí si holt musíte hledat v učebnicích, popř. na internetu, protože bez toho test nenapíšete. Ti více profesionální profesoři jsou ke studentům spíše skeptičtí a dávají to hodně najevo. Jinak vyloženě nesportovním typům bych školu nedoporučoval, poněvadž se tu prakticky na nic jiného než sport nemyslí (tedy během vyučovacích hodin nikdy) a tělocvik se bere dost vážně. Chce to zkušenosti s fotbalem, florbalem, skákání přes laťku, vzpírání atd. A v pasivním sportování musíte být taky v obraze, abyste trochu zapadli. Já se osobně sem úplně neřadím, ale najde se tu překvapivě dost fajn lidí, i když těch, co bych pověsil do průvanu, je tu taky dost. Jinak je tu i němčinářka, která dává na vysvědčení i o dva stupně horší, než vám vychází, ale němčinu jsem nikdy neměl. Jinak tu jsou kurzy sportovní (lyžařské zájezdy, cyklistika), divadla a nějaké výlety s jazykovými předměty. Takhle by si obyčejný laik měl udělat představu o této škole a potom se rozhodnout, je-li pro něj vhodná.

Anonym – 5.6.2017 11:30 reagovat strom

Přímo se tu nešikanují, ale mají daleko horší šanci zapadnout. Vládne tu hypermaskulinita a hodně se tu drbe. Tělocvik spíše náročnější, je třeba trochu zkušenosti. Učení lehké není, ale je to prostě gympl a je jedno, jaký typ.

Anonym – 11.5.2017 21:21 reagovat strom

To jsou školy na opačných koncích škály. Postupická se nemůže s Arabskou vůbec rovnat, neváhej. Postupická je propadák, choděj tam lidi, co vyletěli z jiných škol a nikde jinde je nechtěli. Arabská má úroveň, fajn lidi, fajn akce a programování je super, nepředřeme se, ale naučíme se a hlavně je to o tom, co nás baví.

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis