Nabídka Zkoušek nanečisto:
Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis
Za mě (maturovala jsem 2024) fajn škola, trochu záleží, na jaké lidi člověk narazí, spousta učitelů jsou vyloženě inspirativní osobnosti a pak je tam pár úkazů druhé strany spektra, asi jako všude. Mega plus jsou za mě semináře v posledních dvou ročnících, člověk není omezován žádnými bloky a vybírá si předměty podle chuti, učitelé si tam vypisují i svoje speciality (historicky co si vybavím byly věci jako moderní dějiny, dějiny magie, seminář o C.G. Jungovi, chemie životního prostředí, seminář o ledovcích…), takže nabídka je mnohem pestřejší a za mě jednou z největších plus téhle školy. Mínus byla výuka angličtiny, kterou jsem se na certifikát z části doučovala sama, ale zase, je to o tom, na koho člověk narazí, nicméně škola třeba nedisponuje anglickými rodilími mluvčími (německými teda ano). Chodila jsem na výtvarnou větev, výtvarky je ze začátku poměrně málo a postupem času to narůstá, výtvarné úkoly byly poměrně nápadité, důraz spíš na kreativitu a hledání oproti technice, v posledních ročnících se i hodně diskutuje o funkci umění apod., v posledním ročníku je pro zájmce hodně času věnováno přípravě na výtvarné školy (já se nakonec rozhodla jít jinou cestou a tam je fajn, že člověk může vývarku ospustit a vzít si místo ní právě semináře, když usoudí, že to není jeho cesta. Pár spolužáků se ale dostalo i na školy s velkými jmény typu UMPRUM a FAMU). Ještě jako bonus bych vypíchla poměrně dobře vybavené školní poradenské pracoviště (škola zaměstnává školní psycholožku a psychoterapeuta, což mi přijde jako nadstanart), a ač všichni učitelé rozhodně nejsou zdroje skvělého duševního zdraví, přišlo mi, že jako celek se snaží. Ne že by člověk občas nenadával, ale all in all kdybych si vybírala znova, jdu sem zase. Tak tak, snad to někomu pomůže. PS: zažila jsem zde zmiňovanou tričkovou aféru a po několika satirických přízpěvcích ve školním časopise vedení ustoupilo oděvní svobodě, nebyla jsem přímo u zdroje konfliktu tak nemůžu soudit jeho traumatičnost pro zasažené, ale nebylo to něco co by mě zasáhlo.