První obnovené reálné gymnázium

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Uchazeč – 20.6.2020 11:46

Dobry den, měli jsme stejnou situaci s nemožností nahlednout do OSP zadaní testu z přijímaček. a to je divné. Myslím, že na Novém Porgu dali body po domluvě, jak chtěli, a ne podle talentu uchazeču. A stále není jasné, proč nevidíme výsledky přijatých uchazeču ? To je také tajemství...

Kontakt na školu

Adresa: První obnovené reálné gymnázium, o. p. s.
Lindnerova 3
180 00 Praha 8 - Libeň
www: http://www.porg.cz
e-mail: [email protected]
tel: +420 284 841 031

Komentáře 1 - 9 z 118

Rodič budoucí studentky NP – 4.5.2022 06:50 reagovat strom

Musím přiznat,že i my jako rodiče jsme měli trochu obavy z netransparentního přijímacího řízení,kdy na výsledkové listině uchazeč vidí pouze pořadí a své číslo. Letos nicméně NP uváděl výsledek v procentech, takže srovnání s ostatními studenty máme. Dcera na PORG základní školu nechodila, nikoho na škole neznáme, úplatky jsme nikomu nenabízeli :-). Skončila na předních pozicích. Čas ukáže,zda byl výběr této školy dobrá volba, nicméně zatím máme dobrý pocit a dcera se už moc těší na své nové spolužáky.

Rodič studenta NP – 30.4.2022 09:46 reagovat strom

Také bych se chtěla vyjádřit k názoru Uchazeče z 22.6.2020. Syn v roce 2020 dělal přijímací zkoušky, nyní je v sekundě a jsme moc spokojení. Ve třídě je minimálně polovina dětí z jiných základních škol než ZŠ Porg, náš syn taktéž na ZŠ Porg nechodil.

Michaela – 31.1.2022 18:19 reagovat strom

To rozhodně , není pravda. Když byl přijat syn před třemi lety, více než 60% dětí bylo z jiných škol.

rodič 2 studentů NP – 10.8.2020 07:43 reagovat strom

Chtěla bych se vyjádřit k tomu, co jste napsal (Uchazeč z 22.6.2020). Není pravda, že neberou děti z jiných škol. Můj starší syn se na základku na NP nedostal, na gymnázium ho vzali. Mladší základku ani nezkoušel, chodil na základku s rozšířenou výukou jazyků a na NP se také dostal, byť až na odvolání. Takže děti z jiných škol BEROU! Na výsledky testů jsem se nebyla podívat ani v jednom případě, brala jsem to, že buď na to má a vezmou ho a nebo že tam holt byli lepší. Starší měl OSP, mladší dělal matematiku + a psal sloh. Nejme žádní prominenti a ani vysoce postavení, nemáme žádné známé, žádnou tlačenku, nikdo nás do té doby na Porgu neznal. Na Porg do Libně jsme se nedostali, na NP do Krče oba vytáhla výborná angličtina. Na druhou stranu s Vámi souhlasím, že by bylo fér a transparentní, pokud by byly k dispozici k nahlédnutí výsledky uchazeče vč. zadání. Ohledně tabulky s výsledky všech uchazečů - na některých státních gymplech ukázali jen body prvního a posledního přijatého, zbytek nikoli. Většina gymnázií uváděla vše. Jak to kdo má nastavené. Talentované děti na Porgu určitě jsou. Ono je totiž mnohem těžší se díky náročnosti na této škole udržet a dostudovat (opravdu musíte na sobě hodně pracovat a učit se!), než se tam dostat, ale to jsme zjistili sami až časem. Držím palce v dalším studiu. Některá státní gymnázia jsou též na velmi vysoké úrovni a jsou velmi kvalitní.

Rodic prijateho uchhazece – 30.6.2020 20:45 reagovat strom

Dcera byla letos na PORG Liben prijata na zaklade vysledku prijimacich zkousek. Do te doby navstevovala standardni statni zakladni skolu a neni potomek prominentu. Znam pocet bodu z jednotlivych testu (informovala jsem se), do spisu jsem nenahlizela. Na Cermat testy (Mat, Cj) se pripravovala formou pripravneho kurzu a prochazeli jsme dostupne verze testu z minulych let. Na OSP test neni duvod se pripravovat, jde o test logickeho uvazovani (zde se projevi talent, ktery Cermat testy nemusi odhalit). Test z anglictiny je velmi tezky (a relevantni zejm. pro uchazece o studium na Novem PORGu), zvladla ho na 30%. Vaznym zajemcum o tuto skolu doporucuji jit na zkousky nanecisto.

Rodič – 24.6.2020 15:00 reagovat strom

S Vaším názorem nesouhlasím, na ZŠ PORG naše dítě nechodilo a bylo letos přijato na základě výsledků u přijímacích zkoušek. Do spisu jsme nahlížet nebyli, takže ohledně chybějícího zadání OSP se nemohu vyjádřit.

Uchazeč – 22.6.2020 10:26 reagovat strom

Neztrácejte čas a energii na gymnáziu PORG. Přijímají to nikoli podle talentu vašeho dítěte, ale podle jejich osobního názoru. To je jen další stres pro uhazeče připravující se postoupit do Porgu, kde vám po zkoušce neukážou ani testovací odpovědi, ani výsledky ostatních uhazeču, kteří prijali. V den otevřených dveří vám ředitel gymnázia řekne, že berou děti z jiných škol, nejen z Zš Porg. Ale v praxi tomu tak není. I když vaše dítě získá 50 bodů z 50 za každý test, v gymnazii Porg najdou důvod, proč ho neberou na gymnázium. Bude lepší kdyz připravite své dítě na přijetí na dobré státní gymnazium. Talentované děti nechodí na gymnáziu v Porgu. Rozhodně tento gymnazium NEDOPORUČUJI!

Uchazeč 2020 – 21.6.2020 19:38 reagovat strom

Ani letos nebyly výsledky zveřejněny a možnost nahlédnutí máte ale k čemu vám to je, když u jedné části, konktrétně OSP testu vám nechají nahlédnout pouze do odpovědí dítěte ale nikoliv zadání testu? Nemáte tedy možnost tento test zkontrolovat, zda byl ohodnocen/bodován správně. Po žádosti o dodání zadání tohoto testu, se vám dostane odpověď, že testy budou zveřejněny na webu příští rok, asi každý chápe, že kontrola vyhodnocení testu, které dělaly tento rok, jsou příští rok uchazečům k ničemu. Nejsme zdaleka sami jak jsme zjistili a to, že se ani nedozvíte jak si vedli ti, co byli přijatí? Též není důvod tajit, každý je veden pod evidenčním čislem, jiná gymnázia se s tím netají a vidíte jak si kdo vedl a jak se umístil. Vědět, že nebudeme mít možnost kontroly dle zadáni byť u jednoho z testu (dle mého názoru je to velmi důležité) tak dítě na takové gymnázium ani nehlásíme, nejen ztráta času ale ušetřili bychom dítěti naprosto zbytečný stres! Dnes už víme, že nikdy více. Jestli tomu tak bylo i loni netuším, píši jen za letošek. Krásný den všem ...

Uchazeč – 20.6.2020 12:14 reagovat strom

Ano, je to přinejmenším divné a velmi mě to zajímá!

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis