Mensa gymnázium, o.p.s., Praha 6

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Anonym – 4.7.2018 15:04

Na které škole nejsou? Je to otázka rodičů, aby naučili své děti přistupovat k tomuto fenoménu racionálně. Pokud skutečně má dítě s drogami problém, já na zamyšlení rodičů přehodnotit způsob výchovy. Řešením je čas strávený s dětmi ;)

Kontakt na školu

Adresa: Španielova 19,
Praha-Řepy, 163 00
www: http://www.mensagymnazium.cz

Komentáře 1 - 9 z 14

Anonym – 4.7.2018 15:04 reagovat strom

Na které škole nejsou? Je to otázka rodičů, aby naučili své děti přistupovat k tomuto fenoménu racionálně. Pokud skutečně má dítě s drogami problém, já na zamyšlení rodičů přehodnotit způsob výchovy. Řešením je čas strávený s dětmi ;)

Anonym – 28.6.2018 14:25 reagovat strom

Pozor, ve škole jsou drogy, a to nemyslím marihuanu.

Zuzana Suchá – 13.10.2017 10:41 reagovat strom

Chtěla bych letos poslat dceru na zkoušky. IQ testy má hotové, chci se zeptat, zda se na přijímačkách přihlíží k tomu, zda je uchazeč opravdu řádným platícím členem Mensy nebo zda stačí potvrzení o IQ vystavené Mensou z roku 2016. Čili jestli mám před zkouškami vyřídit členství. Díky

Anonym – 17.7.2017 19:25 reagovat strom

Na tuto školu má podle mě smysl přestoupit až v pozdějších ročnících studia. Matematika na úrovni základní školy, fyzika až o rok později (a stejně se nic nedozvíte), při chemii či biologii budete málem otráveni jedovatými plyny a budete počítat chemické rovnice, bez toho aniž by vám někdo vysvětlil, co jsou to oxidační čísla. Na dobré úrovni je zde anglický jazyk, ale po tomto roce odejde většina angličtinářů, takže se výuka může vcelku drasticky změnit. Výuka francouzského jazyka nestojí za nic, španělština s rodilým mluvčím vám naopak dá hodně. Na nižším stupni gymnázia (tj prima-kvarta) nemáte téměř žádné volitelné předměty, kterými se škola tak chvástá... Touto školou projde každý, kdo se domluví s vedením. Zatím od nás prochází i ti, kteří si na hodinu přinesou polštář a deku... Moc uvolněný režim vede k porušování základních morálních pravidel.

Anonym – 30.5.2017 07:44 reagovat strom

Jen reaguji na poslední příspěvek. Nevím, z jakých zdrojů pochází informace o počtech studentů, chtěl bych jen podotknout, že samozřejmě někteří během studia školu opustí, někteří noví přijdou, ale absolutní většina studentů dojde až k maturitním zkouškám a také je zdárně složí.

Sofie – 9.5.2017 11:51 reagovat strom

Divné poměry, které na škole vládnou, nepříjemné vedení školy, často podivní studenti a velmi volný styl výuky přispívají k tomu, že k maturitě se dostane jen pár studentů z ročníku. Zbylí odejdou sami resp. přestoupí na jiný gympl.

Karolina (absolventka) – 25.1.2017 08:31 reagovat strom

Musím hned na začátek říct, že jsem na škole strávila poslední tři roky (sextu, septimu, oktávu) a byly to nejlepší roky mého studia! Od toho očistce na Kladně (Gymnázium E. Beneše), odkud jsem doslova utekla, bylo toto jako probuzení v ráji. Učitelé, kteří se o svůj obor zajímají, rozumí mu a ještě ho umí skvěle naučit. Navíc jsou neuvěřitelně tolerantní a vždycky vám rádi pomůžou. Škola je malá, protože je výběrová, to není žádný div, ale je to naprostá výhoda, protože v nižším počtu má výuka úplně jiný rozměr. Co se struktury týče, je na výběr neuvěřitelně moc úžasně zajímavých seminářů a rozvrh si tvoříte prakticky sami, co komu vyhovuje, úplně jako na VŠ (proto jsou naši absolventi tak úspěšní, protože než se ostatní chudáci z biflovacích institutů rozkoukají, my už jsme ready). Máme taky neuvěřitelně vysokou uroven jazyků (což se dát určit vysokým počtem certifikátů). Četla jsem tady sice, že máme uvolněnější režim, ale k čemu je sedět v lavici rovně jak pravítko a ptát se jestli mužu na záchod? Zakazovat myšlení a učit se věci jako papoušek na zpamět? Jestli jste podprůměrně inteligentní (a ted se nebavím o IQ), tak vám to nejspíš vyhovuje, ale jestli máte tři mozkové bunky a víc, tak vám musí být jasné, že to je špatná cesta. Nehledě pak, že na VŠ takovýto lidé vyletí hned v prváku. To že máte samé jedničky z gymplu ze Sokolova protože jste se naučili 25 stran materiálů nazpamět k maturitě, vám na univerzitě nepomůže. Abych to shrnula, ano, máme volnou morálku, ano máme skvělé učitele, ano, máme velkou možnost výběru předmětů a uspořádání si času, ano, máme moderní vybavení, ano, máme slovní hodnocení ve vysvědčení a individuální přístup, a ano, doporučila bych tuto školu každému, kdo se chce někam dostat a má odvahu vykročit ven ze stáda!

Anonym – 23.1.2017 16:14 reagovat strom

Hm, a tam marihuana není? Skoro pochybuju

Lucie – 22.1.2017 13:46 reagovat strom

Dceru jsem sem nedala právě z důvodu příliš uvolněných poměrů a výskytu asociálních jevů. Zase na druhou stranu je úspěšnost přijetí zdejších absolventů na VŠ téměř 100%, ale to u lidí s IQ nad 130, což je tady podmínkou, nebude až takový problém. Dcera studuje na jiném gymnáziu naprosto pohodově téměř bez učení se doma.

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis