Gymnázium Říčany

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Student 4letého gymnázia – 23.5.2008 20:01

Škola má některá pozitiva, jako například nenutnost přezouvání se, možnost vycházení ze školy o přestávkách, studentům volně přístupnou místnost se třemi vcelku i moderními počítači s připojením na internet a malou hrstičku opravdu dobrých učitelů. Je však docela smutná realita, že výše vyjmenované vystihuje převážnou většinu dobrých věcí, které se o této škole dají říci. Škola má totiž úděsný systém maturity, jak již bylo řečeno jinými, stejně úděsný systém vedení a o nemálo horší vkus na vybírání učitelů, o kterých se, z minimálně 60%, dá říci pouze to, že jsou, s prominutím, neschopní mamlasové, kteří nejen, že si absolutně neumějí udržet pozornost jinak než tyranií, ale, a to je daleko horší, magicky postrádají schopnost umět srozumitelně vysvětlit látku tak, aby ji student dokázal pochopit bez toho, aby se danou věc musel CELOU naučit sám z učebnice. Učebnice totiž jsou sice opravdu úžasný vynález, ale ruku na srdce - není škola od toho, aby vám tu látku přiblížila? Protože pokud není, pak je mi tedy záhadou účel její existence. Zadat stránky a nastudovat může každý sám doma, učebnice se dají volně koupit. Již zmíněná hygiena záchodů není až tak strašná, jak někreří zde uvedli. Je stále lepší než na Hlavním nádraží (což se tedy možná už nedá moc říci, vzhledem ke zprávám o nových záchodech), chce to si jen uvědomit, že nejste doma, kde na tom každému záleží. Pokud také budoucí zájemci o studium zde hodlají svůj čas plnit různými poškolními činnostmi, možná by si měli velmi rychle rozmyslet svůj výběr. Poukázala bych na skoro až nesnesitelnou délku přestávek (konkrétně 10, 20, 5, 30, 20, 5, 10, 5 počítáno mezi 1.-2. hodinou, 2.-3. hodinou, atd.), díky které jsme kvůli sedmi hodinám výuky ve škole až do čtvrt na čtyři - zajímavé, že většina škol stihne za tuto dobu o hodinu více. Závěrem budiž, že silní zájemci o fyziku, základy spol. věd, němčinu a angličtinu by se měli možná poohlédnout po jiné škole, protože jinak hrozí, že s trošičkou smůly na učitele dostanou neschopné kantory, díky kterým začne hrozit, že budou mít puntík v trestním rejstříku za vraždu ještě před svými osmnáctými narozeninami.

Kontakt na školu

Adresa: Gymnázium, Říčany
Komenského nám.1/1280
25101 Říčany
www: http://gymnazium.ricany.cz/
e-mail: [email protected]
tel: +420 323 603 096

Komentáře 1 - 9 z 25

Anonym – 5.5.2016 20:57 reagovat strom

Zdravím. Jsem studentkou říčanského gymnázia již čtvrtým rokem a tedy se domnívám,že mám již dostatek zkušeností a mohu objektivně posoudit situaci na naší škole. Začala bych pravděpodobně profesory. Všichni, kteří mě kdy učili, mi byli ochotni pomoci a většina z nich také vyhověla požadavkům na znovuzopakování látky, nechápali jsme li něco. Celý pedagogický sbor je poměrně sympatický a osobně mám ráda každého z nich, dá se s nimi mluvit dobře i mimo hodiny. Škola se aktivně zapojuje do různých olympiád; v češtině, angličtině, španělštině/němčině, matematice (a logice), fyzice, chemii atd. V tomto ohledu si na své přijde každý a jak už jsem zmínila, nikdo z kantorů nemá problém vám pomoci. Úroveň výuky je velmi slušná, není vedena chaoticky. Obzvláště spokojena jsem s německým jazykem, chemií a dějepisem. V mých očích je problém ovšem anglický jazyk, a ačkoliv toto pololetí na naší škole působí rodilý mluvčí, stále by to mohlo býti lepší. Občanská východa může být téže problematická. Máme zde na tento obor dobré profesory, ale také můžete chytnout někoho, kdo o probíraném učivu neví prakticky nic (specializuje se na jiný předmět) a tento předmět začne být nezáživný. Obecně jsou na studenty kladeny poměrně vysoké nároky, ačkoliv tak strašné to není. Ti, kteří chtějí mít samé jedničky, se čas od času musí učit třeba celý zbytek dne (i čtyři hodiny a více, co se nižšího gymnázia týče; na vyšším jsou kladeny nároky pravděpodobně ještě o stupeň vyšší, to už jsem ovšem neokusila). Zkouší se, píše se poměrně velké množství testů a celkem pravidelně dělají studenti prezentace. Co se technologie týče, když jsem nastupovala, bylo to opravdu příšerné, ale od té doby se po této stránce škola nehorázně zlepšila. Z venku nyní vypadá opravdu velmi slušně a i vevnitř prochází ke spoustě změn; například jsou nakupovány nové projektory, počítače a další. Celkově jsem se školou opravdu velmi spokojena a pro studium ji doporučuji, připraví vás na velké množství oborů vážně velmi dobře.

Anonym – 21.11.2015 19:28 reagovat strom

Ahoj, muze sem, prosim nekdo dat aktualni informace z roku 2015? Jakou ma skola uroven nyni, co vedeni, uroven predmetu, prostredi skoly atd. Diky moc.

lol – 8.4.2013 13:04 reagovat strom

no to si mi teda pomohl! :D

Anonym – 2.4.2013 08:43 reagovat strom

Budeš dutej, ale přezutej!

lol – 30.3.2013 20:35 reagovat strom

Jake jsou tu naroky? a uroven? jo a jaky se budou pristi rok ucit jazyky?

Anonym – 17.11.2012 21:50 reagovat strom

Nikdo se sem, jak vidím, dlouho nezatěžoval napsat, tak se teď, s dovolením, zatížím já. :) Škola má nové vedení. S ním zmizela některá (z mého pohledu) pozitiva. Přezouvání se změnilo z útrpného rituálu pro primány v (přehlíženou?) nutnost. Možnost vycházet ze školy se omezila na obědové přestávky. Na druhou stranu došlo k "reformě pololetních testů", budou se psát jen z matematiky, češtiny a z cizích jazyků. U ostatních předmětů otázku řeší kantoři. Otázku kvality WC ve své minirecenzi vynechám. Protože já nechodím do školy proto, abych se tam mohla vyčůrat... Přece jenom se jí ale okrajově dotknu, škola je s financemi na štíru, čehož si nemůžete nevšimnout. Iritující je, že škola peníze, které má, hodlá investovat do skříněk, které jsou (úplně) v pohodě. Stále začínáme v 8:30 a přestávky jsou stejně dlouhé. Profesoři... Jsou tu světlá a tmavá místa. Po dlouhých úvahách v sekundě, kdy ze mě spadl jemný prach iluzí, musím říct, že je to tak správně. Jsou tu profesoři, kteří vysvětlit umí. Jsou tu profesoři, kteří sice vysvětlit neumí, ale to proto, že zcela propadli předmětu a své vášni k němu. Omluvitelné? A jsou tu profesoři, kteří vysvětlit neumí, vyvolávají dojem, že je předmět nezajímá a ani ho neovládají a kompenzují si to na žácích. Aspoň si všichni projdeme koloběhem nadšení, ochladnutí, naštvání, vyhoření a smíření. A to je pro život důležitější než nasáknout všechna data, která na vás budou vylita, konec konců. Než spadnu do hlubin úvah, které tu nemají co dělat: Pokud máte zájem o osmileté studium, vězte, že na vás bude vylita i latina. (Což je trollení žáků skryté za bezbřehý kec "Zlepší se vaše logické myšlení a pomůže vám to v ostatních předmětech.") Mimoškolních aktivit je pár a konají se (snad úplně) všechny ještě před vyučováním. Škola se zapojuje do olympiád. Ještě se zmíním o školní jídelně. (Ta tu na rozdíl od WC místo mít musí.) Nemusí se mnou hned celý gympl souhlasit, ale mě tu vážně chutná. Na výběr je ze tří jídel, vždy jedno bezmasé. Jen je škoda, že jídelna je tak malá... Jak to tak po sobě čtu, nabývám dojmu, že závěrečné vyznění je poněkud negativní. A já nechci, aby tomu tak bylo. Nelituji toho, že na téhle škole jsem a ani mi na mysl nepřijde, že bych mohla někam přestoupit a pokud bych mohla vrátit čas a rozhodnout se znova, na kterou školu jít, šla bych znova sem. Trochu si protiřečím, co? Berme to tak, že mým záměrem bylo trochu vám obrousit růžové brýle. Ale i přes tento záměr doufám, že na školu nezavřete a budeme se třeba potkávat na chodbách. :)

Anonym – 9.3.2012 17:05 reagovat strom

Co se to teď u vás děje? Má cenu dát přihlášku?

Marek Hudec – 2.1.2010 18:29 reagovat strom

Osm let strávených na škole neberu jako promarněných. Školu doporučuji všem, úroveň výuky je vysoká. Poměr mezi kantory kvalitními a kantory nekvalitními je dost vysoký. Neznamená to však, že by tam nebyl ani jeden nekvalitní. Ale na ostatních školách je to často mnohem horší. Škola je vedena s neuvěřitelnou zodpovědností - a to nejen ke studentům a jejich přípravě na VŠ. Bottomline: Gymnázium Říčany vás výborně připraví na VŠ. V tomto ohledu nemá konkurenci.

Student 4letého gymnázia – 23.5.2008 20:01 reagovat strom

Škola má některá pozitiva, jako například nenutnost přezouvání se, možnost vycházení ze školy o přestávkách, studentům volně přístupnou místnost se třemi vcelku i moderními počítači s připojením na internet a malou hrstičku opravdu dobrých učitelů. Je však docela smutná realita, že výše vyjmenované vystihuje převážnou většinu dobrých věcí, které se o této škole dají říci. Škola má totiž úděsný systém maturity, jak již bylo řečeno jinými, stejně úděsný systém vedení a o nemálo horší vkus na vybírání učitelů, o kterých se, z minimálně 60%, dá říci pouze to, že jsou, s prominutím, neschopní mamlasové, kteří nejen, že si absolutně neumějí udržet pozornost jinak než tyranií, ale, a to je daleko horší, magicky postrádají schopnost umět srozumitelně vysvětlit látku tak, aby ji student dokázal pochopit bez toho, aby se danou věc musel CELOU naučit sám z učebnice. Učebnice totiž jsou sice opravdu úžasný vynález, ale ruku na srdce - není škola od toho, aby vám tu látku přiblížila? Protože pokud není, pak je mi tedy záhadou účel její existence. Zadat stránky a nastudovat může každý sám doma, učebnice se dají volně koupit. Již zmíněná hygiena záchodů není až tak strašná, jak někreří zde uvedli. Je stále lepší než na Hlavním nádraží (což se tedy možná už nedá moc říci, vzhledem ke zprávám o nových záchodech), chce to si jen uvědomit, že nejste doma, kde na tom každému záleží. Pokud také budoucí zájemci o studium zde hodlají svůj čas plnit různými poškolními činnostmi, možná by si měli velmi rychle rozmyslet svůj výběr. Poukázala bych na skoro až nesnesitelnou délku přestávek (konkrétně 10, 20, 5, 30, 20, 5, 10, 5 počítáno mezi 1.-2. hodinou, 2.-3. hodinou, atd.), díky které jsme kvůli sedmi hodinám výuky ve škole až do čtvrt na čtyři - zajímavé, že většina škol stihne za tuto dobu o hodinu více. Závěrem budiž, že silní zájemci o fyziku, základy spol. věd, němčinu a angličtinu by se měli možná poohlédnout po jiné škole, protože jinak hrozí, že s trošičkou smůly na učitele dostanou neschopné kantory, díky kterým začne hrozit, že budou mít puntík v trestním rejstříku za vraždu ještě před svými osmnáctými narozeninami.

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis