Gymnázium Elišky Krásnohorské, Ohradní

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Petra – 15.1.2019 15:05

Naprosto tragická výuka matematiky vyučující, která patrně aprobaci z toho předmětu získala dodatečně, takže látku nedokáže vysvětlit. Téměř polovina třídy osmiletého gymnázia se odešla vzhledem k příšerné úrovni a pokračovali na jiných školách. K napsání tohoto příspěvku mě dovedlo setkání s rodiči dalších studentů a náš shodný názor, že to je škola s mizernou úrovní, neboť ryba smrdí od hlavy. takže pokud se sem někdo hlásí, rozhodně by to měla být až druhá volba.

Kontakt na školu

Adresa: Ohradní 55/111
140 00 Praha 4
Michle
www: http://www.gekom.cz
e-mail: [email protected]
tel: 241 481 261

Komentáře 1 - 9 z 100

DD – 25.10.2022 10:04 reagovat strom

Na můj vkus nyní až příliš zpolitizovaná škola, omlouvají účast na "klimatických" demonstracích, prolezlé propagandou organizace Člověk v tísni. Osobně spíše preferuji politickou neutralitu školy.

Kateřina Potužníková – 27.2.2019 23:34 reagovat strom

Naprosto nechápu tento komentář. Mám na Ohradní děti v primě a tercii, na matematiku mají paní zástupkyni, je velmi pečlivá a umí látku vysvětlit. (Oba s manželem máme matfyz, tak snad to dokážeme posoudit.) Dcera měla stejnou kantorku v primě na nepovinnou matematiku, syn má jinou, mladší matikářku, ale oba nadšeně vyprávějí, jaké úlohy řeší, jakých soutěží se účastní... Na dějepis mají skvělého profesora Tvrzkého, který dokáže zaujmout, poutavě vypráví nad rámec učebnice, ale je dost náročný v hodnocení. Kdo si neumí a nestíhá dělat poznámky v hodině, určitě nemá jedničku. Náročná a nad rámec osnov je jistě i biologie - kromě šprtání ale dává prostor i k diskusi, vlastním tématům a názorům - od primy probíhá projekt ekoduo. Legendární, správně praštěný a přitom velmi náročný je profesor češtiny a zároveň vedoucí dramaťáku - kromě domácích slohových prací děti o víkendech a prázdninách kreslí komiksy, vymýšlejí filmové scénáře, ale nestěžují si... Mám dojem, že dětem vyhovuje, že je škola malá, znají se i se starším i spolužáky a podílejí se na společných školnich projektech. Pokud má někdo problém s výukou, nebojí se svěřit - třídnímu, výchovné poradkyni. Obě děti si mohly vybírat, na jakou školu jít a zatím rozhodně nelitují. Pokud vím, za tři roky ze školy odešla jedna studentka, tak ani nerozumím poznámce o příšerné úrovni a odlivu studentů. A vzhledem k tomu, že škola je opravdu malá, takže vyučujících na nižším gymnáziu není moc, dost dobře nechápu, na co koho si Petra v příspěvku stěžuje.

Petra – 15.1.2019 15:05 reagovat strom

Naprosto tragická výuka matematiky vyučující, která patrně aprobaci z toho předmětu získala dodatečně, takže látku nedokáže vysvětlit. Téměř polovina třídy osmiletého gymnázia se odešla vzhledem k příšerné úrovni a pokračovali na jiných školách. K napsání tohoto příspěvku mě dovedlo setkání s rodiči dalších studentů a náš shodný názor, že to je škola s mizernou úrovní, neboť ryba smrdí od hlavy. takže pokud se sem někdo hlásí, rozhodně by to měla být až druhá volba.

Anonym – 3.3.2017 19:31 reagovat strom

Ahoj, mně celkem dost vyhovuje, že škola je malá. Spoustu lidí se tu zná, ale dá se tu žít i v klidu a spousta lidí o tobě ani neví :), záleží dost i na tobě. Celkově mi to na téhle škole příjde přátelské a rodinné. Co se týká přípravy na VŠ, tak těžko soudit zatím, ale myslím si, že když chceš někam a něco pro to děláš, tak se tam v pohodě dostaneš a zvládneš to tam. Spousta profesorů je tu ochotno ti pomoc. Hodnotit jaká tahle škola je, je celkem obtížné, protože dost záleží koho dostaneš. Jsou tu dobří i lepší profesoři. Chemie je tu celkem dost těžká, ale jestliže jde o to, že byste to nezvládali, tak zvládnout se to tu prostě dá všechno, ale musíš pro to někdy něco udělat a záleží na tobě, jak moc se té škole chceš věnovat. jednoduše řečeno, pokud chceš aby ti ta škola něco dala, tak tu máš skvělou možnost se něčemu přiučit a připravit se na VŠ a pokud se chceš jen někde schovat a protlouct se zde, tak s aspon trochou inteligence a aspon malé snahy to jde také :)

Anonym – 4.2.2017 17:21 reagovat strom

Ahoj,chci se zeptat, jestli tato škola (v současné době) dokáže dobře připravit na vš a jak dobrý je tam kolemtiv. Bojím se, že když je to malá škola, aby to nebyla jedna velká drbárna. Předem díky :)

Anonym – 7.12.2016 16:48 reagovat strom

Ahoj, byla jsem na dni otevřených dveří na této škole a líbilo se mi tam, ale přijde mi ta škola malá. Nevadí mi to, ale jen se chci zeptat, jestli se tam o přestávkách dá nějak trochu pohybovat. třeba i ty třídy mi přijdou menší takže tak. A ještě jací tam jsou profesoři. Četla jsem tady, že je tam docela těžká chemie, tak jestli je to pravda? Děkuju

Anonym – 13.6.2016 13:57 reagovat strom

Chtěla bych se zeptat, jaký je tu na čtyřletém poměr kluci-holky.

Katka – 9.5.2016 19:32 reagovat strom

Ahoj, chtěla bych se zeptat na jaké obory vš tu jsou žáci přijímáni? Děkuji za odpověď :)

Ano – 18.10.2015 16:25 reagovat strom

Ahoj, chemie je zde v každém případě náročnější (ať dostaneš kohokoli) a ostatní asi hodně záleží na tom koho dostaneš. Myslím, že je tu spoustu vstřícných profesorů, kteří jsou ochotni ti pomoc, když v něčem tápeš. Na této škole se toho také můžeš dost naučit, jelikož nepatří mezi nějaké horší gymply. Na škole se toho také dost děje: filmový festival, týden Elišky Krásnohorské, EKODUO, sportovní dny.. Tohle jsou asi ty nejpravidelnější akce, které se dětí každý rok. Jinak se chodí na nějaké výstavy, exkurze, biologický kurz, archeologický kurz, samozřejmostí jsou kurzy (lyžařský, vodácký..), zájezdy do Anglie, Francie, Německa. A všechno tohle dokáže výuku posunout někam dál, aby jsme získali přehled o spoustě věcí (tvrdit o všem je silné slovo) at už je to ve sportovním odvětví, přírodovědným, humanitním... Jinak jsou zde pořádány i různé dobrovolné soutěže jako literární, slohové, logické, fyzikální, biologické... Jsme celkem taková rušná škola, přestože je nás tu málo a to vytváří takovou rodinou atmosféru. Na škole je i dost mimopražských studentů. Myslím, že jsem ti poskytla dost informací, které mi příjdou důležité :) A také z toho, co jsem napsala je vidět, že já jsem na škole velmi spokojena a kdybych vybírala znova vyberu opět GEKOM. :)

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis