Gymnázium Českolipská

Přidat komentář

Reakce na zprávu
Lala – 23.4.2015 14:26

Anonym 23.4.: Proč myslíš? Můžeš nějak dokázat, že se nic nenaučíme? Tak trochu mám pocit, že jsi někdo z Litoměřické, kdo si tu léčí mindrák. Třeba proto, že se na Českolipskou nedostal. :)

Kontakt na školu

Adresa: Českolipská 373
Praha 9
www: http://www.ceskolipska.cz/
e-mail: [email protected]
tel: 283 882 028

Komentáře 1 - 9 z 92

Andeltová – 10.2.2019 19:11 reagovat strom

Dobrý den, chci se zeptat, kolik lidí se hlásilo na čtyřleté studium v roce 2017/18 a kolik jich bylo přijato? Děkuji

Anonym – 25.4.2018 18:44 reagovat strom

Rozhodne nedoporucuji tuhle skolu. Kvalita vyuky se hrozne zhorsila. Nizsi gympl jeste v pohode, ale vyssi je smrt. Vyuka jazyku naprosto nedostatecna. Ucitele jsou naprosto neschopni a neumi ucit.

Anonym – 11.2.2018 21:57 reagovat strom

Ahoj, rád bych se na tuto školu hlásil na čtyřleté studium, ale chtěl bych se zeptat jestli si myslíte ,že kvalitou je lepší Českolipská nebo Štěpánská?

Anonym – 17.7.2016 14:32 reagovat strom

Letos jsem odmaturoval, takže jsem se taky rozhodl zhodnotit tuto školu. Za těch 8 let, co jsem tu byl, jsem si toho zažil fakt hodně. Vezmu to postupně: Budova, vybavení = první rok se člověk těžko orientuje v tom labyrintu a neví, které že to jsou ty "zakázané" chodby, jinak budova i vybavení velmi moderní (PC,projektory) ale v poslední době často porouchané; celkově by to ale mohla závidět i kdejaká soukromá škola Jídelna = důležité, že je v budově; jinak výběr ze 3 jídel, občas dobroty jindy hnusy (fakt jsou to výkyvy) Kolektivy = lidi ve třídách si většinou rozumí, ale vždycky jsou tam rozdělení po menších skupinkách; mezi třídami a ročníky si lidi dost rozumí Organizace, volný čas = rozvrhy úplně vynikající (žádné suplování, hodiny odpadají nebo se přesunou), ale zato akce mimo budovu školy téměř 0 (výjezdy do zahraničí moc časté nejsou, jednou za rok je táborák, potom ve čtvrtletí nějaká dílna kam přijde pár zoufalců :D) Vyučující = tady budu bohužel negativní, pěstuje se tady hodně, že člověk nesmí mít vlastní názor a oblíbení jsou jen ti nejdrzejší (poznámka za neslušné chování tady neexistuje), učitelé žáky často ponižují a šikana se tu neřeší v žádném případě Učitelé dávají najevo sympatie k jednotlivým žákům a rádi to využívají při známkování; fungují tu "vlezdop_delky" Jen ku příkladu - kvalitní kantoři: Koláčná, Kunová, Benešová, Budinská, Hanzlíček, Knappová (od nižších ročníků z doslechu ještě Srubková), méně kvalitní až hrozní: Outlá, Pán, Gottfriedová, Stamenovská, Vacková, Pecová, Vavrušková (z doslechu od známých -Matějčková,Mikešová) Výuka, zaměření = je to humanitně zaměřená škola, důraz na dějepis, ZSV; někteří učitelé jsou téměř až líní učit (pouští často videa a filmy nesouvisející s probíranou látkou), potom se vymlouvají že je látky příliš a nestihne se probrat; časté "samostudium" doma; výsledky testů lze zjistit od vedlejších tříd či starších spolužáků, takže jsou pak obrovské rozdíly mezi tím, kdo výsledky má a kdo ne Příliš často jsou zde prezentace a referáty, občas se to sice hodí, ale většinou to akorát zdržuje a zaplácne hodinu (aby kantor nemusel učit přece:D) Moje celkové hodnocení je takové, že jsem to tady těch osm let nějak přežil :DDD. Možná jsem býval měl zvolit jinou školu, tahle je náročná hlavně na psychiku žáka :/ Když učitel chce, vždycky vás dostane :P Ale co už...na vysokou jsem se dostal (sice hodně s odřenýma ušima :D, ale to je už subjektivní mno). Snad budoucím studentům moje hodnocení nějak pomůže.

Anonym – 29.1.2016 06:20 reagovat strom

Jako rodič musím po pěti letech říct, že jsme měli zvolit jinou školu. Z rozhovoru s rodiči bývalých spolužáků, kteří šli na jiná gymnázia, mi vychází, že na Českolipské je nejvíce domácích povinností, úkolů, referátů a prezentací,na samotné učení pak není čas, a známkuje se naprosto nesmyslně přísně. Pětky z domácích úkolů a laboratorních prací jsou tu běžné a promítají se do průměru. Testy se tu píšou i z hudebky a výtvarky! V podstatě nic jiného než testy tahle škola neumí. Fluktuace profesorů obrovská, za čtyři roky se jim v jednom předmětu vystřídá i pět vyučujících, změna i v pololetí - žádný problém.Známkování tu je naprosto subjektivní a nevypočitatelné,kluci vesměs dostávají o stupeň až dva horší hodnocení, protože "u kluků je čtyřka normální" - cituji slova třídní i ředitelky. Tenhle názor tu uslyšíte často, když se jako rodič jdete zeptat, jak ty výsledky zlepšit. Třídní schůzky jsou opravdu jen formalita na vybrání peněz na SRPŠ.

Kristýn – 25.1.2016 20:06 reagovat strom

Ahoj,našel by se tu někdo,kdo se sem letos bude hlásit na čtyřleté studium?Je lehké nebo těžké se sem dostat¿ Kdyžtak pište na e-mail.Díky.

Anonym – 24.1.2016 19:10 reagovat strom

Rozhodne to není nejlepší škola. Rezavé radiátory, doslova hloupé učitelky a v některých třídách to vypadá jako v Pripjatu. Ale jsou určité i horší školy. Na téhle škole mě fascinuje jak se liší jednotlivé učebny v nějakých to vypadá fakt dost strašně a v nějakých to není zas tak strašné. Pro dobro školy doufám, že vyhodíte paní prof. Trepesovou. Pane bože co ta říká za ********!

xxxx – 8.10.2015 19:22 reagovat strom

Škola je moc fajn, je pěkná, i když trochu nepřehledná a jstou tu fajn učitelé... :)

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis