Vlákno diskuse

Lucie Nováková – 3.5.2022 07:56 reagovat

váhám mezi Budějárnou a Opatovem, která je lepší, vlídnější, ví někdo?

Renata – 9.5.2022 12:06 reagovat

Dobrý den. letos jsem řešila stejný problém. Prozkoumala jsem vzdělávací programy, výroční zprávy, webové stránky obou škol, byla jsem i vyzpovídat studenty. Mé závěry: Výhody Budějovické oproti Opatovu: 1) možnost si zvolit druhý cizí jazyk, který se vyučuje už od sekundy (Opatov - jazyk Vám s největší pravděpodobností přidělí, vyučuje se až od tercie) 2) hezčí budova, lepší vybavení 3) lyžařské zájezdy do Alp Výhody Opatova oproti Budějovické: 1) škola je náročná, ale není to takový "dril" jako na Budějovické, sami studenti na Budějovické mi potvrdili, že škola není pro moc citlivé děti, které špatně snáší horší známky 2) Veliký výběr volitelných předmětů v posledním ročníku - podle mého pátrání jich mají více než na Budějovické 3) dle výsledků jednotných maturit CERMAT dopadl Opatov u angličtiny o trochu lépe než Budějovická (jiné předměty jsem ale nesledovala) Můj závěr byl, že obě školy jsou opravdu dobré, nemůžete udělat chybu, ať zvolíte jednu nebo druhou. My dali přednost nakonec Opatovu, protože to má dcera blíže.

Lucie Nováková – 13.5.2022 08:04 reagovat

Děkuji za reakci, nakonec jsme zvolili stejně, podobným "zkoumáním" jsme dospěli k závěru. I když je to trošku dál, působí na nás vstřícněji, a i co se týče výsledků přijetí na VŠ, deklarují obě cca stejné. (Možná gybu to umí lépe "prodat").Má taky o hodně přehlednější stránky:-) Ale Opatov bude dobrá volba:-)

Anna Cejkova – 25.12.2023 21:25 reagovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste byli přijati na čtyřleý Opatov a jaký je tam studium a atmosféra? My řešíme stejný problém letos a nevíme, zda Opatov stojí za to. Předem děkuji za odpověď.

Přidat hodnocení

Nabídka Zkoušek nanečisto:

Příprava na zkoušky
střední školy

3. třída 4. třída 5. třída 6. třída 7. třída 8. třída 9. třída

Příprava na
maturitu a vysoké školy

maturanti

Volný čas a prázdniny

soutěže letní kempy

Další projekty Zkoušek nanečisto

e-jazyky.cz - naše jazyková škola matematickapohotovost.cz
rychlá pomoc s matematikou
vsenavse.cz - příprava na VŠE a další VŠ maturujeme.cz - maturitní učebnice e-matematika.cz - komplexní matematický web e-fyzika.cz - svět fyziky

Provozuje

Mgr. Petr Husar - Zkoušky nanečisto
Na Březince 22
150 00 - Praha 5
IČ: 45297223
DIČ: CZ-6310121840
logo Zkoušky nanečisto

Mgr. Petr Husar - zkousky-nanecisto.cz, autorem grafických prvků je Josef Quis